ViviAnne van Dijk

Natuurgeneeskundige, Begeleidingstherapeut in APS/EMT/Hartcoherentie, Fysisch therapeut

Cursussen:

 • Lage Rugproblematiek (december 2014)
 • Oncologische Nazorg – basis
  (december 2014)
 • Ganganalyse en Looptraining na CVA (November 2014)
 • Coaching van Herstelgedrag (November 2012)
 • Training COPD (Mei 2011)
 • Trainingsleer en diabetes (April 2011)
 • Directe toegankelijkheid naar Fysiotherapie (April 2008)
 • EFAA Health management fitness management (Mei 2004

Opleidingen:

 • Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut
 • (diploma november 2019)
 • APS therapie
  (diploma juni 2018)
 • Post-HBO Dierfysiotherapie
  (diploma maart 2006) (ook Licentie Gedrag hond)
 • Hogeschool Fysiotherapie Thim van der Laan met Licentie Sportmassage
  (diploma juli 2003) 
 • MBO beroepsopleiding paardensport te Deurne
  (diploma juni 1999)

Kernwaarden van Vivianne:

 • Je kunnen en mogen uitspreken, gezien en gehoord worden
 • Vrolijkheid en blijheid creëren en delen met de mensen om mij heen 
 • Respect en waardering. 
 • Hard werken en een team zijn, elkaar helpen en ondersteunen. Elkaar zien, en het beste naar boven halen. Elkaar motiveren zonder te hoge verwachtingen.
 • En dan mijn belangrijkste kernwaarde in dit werk: OPRECHTE ZORG.
 • Met ruimte , tijd en rust. Dat mensen weer ervaren dat er tijd voor ze en dat alles goed is zoals het is. Dat ze mogen zijn en denken en voelen zoals het voor hen is, en dit alles begint bij ons!

Wist je dat...***

***…. Leuk feitje over jezelf

Kernkwaliteit***

Begeleiding, ondersteuning en coaching
???

Contant

Persoonlijk verhaal

Mijn naam is Vivianne van dijk, geboren in 1978

Met mijn gezin woon ik in een klein dorpje in de Betuwe, niet ver van Praktijk Iseger.

Na de middelbare school (mbo) ben ik begonnen met de Hippische Beroepsopleiding in Deurne, waar ik een geweldige tijd heb mogen beleven. Ook al vormden paarden een belangrijke factor in mijn leven – en trouwens nog steeds – ik was voor mijn gevoel nog niet op de plek waar ik wilde zijn.

Ik besloot fysiotherapie te gaan studeren, en wel aan de Hogeschool voor Fysiotherapie Thim van der Laan, te Utrecht. Ook deze studie verliep goed en in 2003 ben ik cum laude afgestudeerd. 

Ik kon vrijwel direct aan de slag als humaan fysiotherapeut. Ruim 12 jaar heb ik als humaan fysiotherapeut gewerkt, met heel veel plezier en voldoening. Dit bergje aan ervaring en kennis is een groot goed en een prachtig middel om mensen te kunnen begeleiden in hun herstelproces. Iets wat later goed van pas bleek te komen…

Na de vele veranderingen binnen de zorgverzekeringswereld en bepaalde nieuwe werkwijzen binnen de fysiotherapie, merkte ik dat mijn motivatie afnam. Dit kwam doordat de gang van zaken binnen deze sector tegen mijn visie inging op het vak. Ik kon de fysiotherapeutische zorg en aandacht niet meer op die manier bieden waar ik echt achter kon staan. Tot mijn grote spijt moest ik daarom de fysiotherapie vaarwel zeggen. 

Er kwam toen een periode om na te denken en er vertrouwen in te hebben dat ik terecht kwam waar ik zijn moest.

Of toeval bestaat… ik weet het niet, maar ooit waren mijn dochter en ik fantastisch geholpen bij Praktijk Iseger… en juist van die praktijk kwam op een dag een geweldige vacature voorbij. Ik wist en voelde dat ik hier wilde werken.

En ja, vanaf maart 2017 is dat ook zo. Ik begon er als officemanager: weer dicht bij de mensen! 

Ondertussen werden mij bij deze praktijk ook andere mogelijkheden geboden. Trots ben ik daarom te mogen zeggen dat ik ook sinds 28 juni 2018 als erkend APS-therapeut werkzaam ben in de praktijk, na de deeltijdopleiding daartoe te hebben gevolgd. 

Dit werk als therapeut doe ik omdat ik graag met mensen ben, ze verder wil helpen, ze inzichten wil geven en dat ik ze wil laten ervaren dat zij weer vertrouwd kunnen raken met een therapeut. Want vaak is dat vertrouwen weg. En gaandeweg dat men ziek wordt kan zelfs het vertrouwen op je eigen gevoel en het vertrouwen op je lichaam en geest verdwijnen.

Voor mijzelf is het belangrijk puur kunnen werken vanuit rust en ruimte, geestelijk. Een werkplek waar ik optimaal mijn visie kan uitvoeren en delen. En dat op zo’n manier kan uitdragen waar ik optimaal mijzelf kan zijn. En binnen deze praktijk werd dit opnieuw en nog meer mogelijk voor mij. Waar mensen worden gezien kunnen ze bloeien en dat is wat ik zelf als doel wil blijven nastreven. Dat ik weer ben waar ik mijzelf ben, dat mijn goede en sterke punten naar voren komen en waar mijn minder sterke punten in
vertrouwdheid en met respect gedeeld en besproken worden.

Al snel zag Mirjam dat mijn passie voor de Fysiotherapie niet uitgedoofd was. En daarom hebben wij nu zelfs fysische therapie in de praktijk geïntroduceerd. Op basis van al mijn kennis uit de fysiotherapie, maar met de tijd en ruimte om mensen ECHT te kunnen helpen!

Nadat dit een succes bleek, en ik Mirjam uitlegde graag nog meer te willen leren startte voor mij een nieuwe uitdaging. Ik wilde leren van alle processen die een gemiddelde behandeling in onze praktijk omvat, en wilde begrijpen wat er nu gebeurd tijdens de behandelingen die ik zo vaak begeleid met de begeleidingstherapie met APS/EMT en hartcoherentie. Mirjam bood mij aan om begin 2019 om een opleiding Orthomoleculair Epigenetisch therapeut te gaan volgen. Hier was ik zeer blij mee en enthousiast over!

Zo is voor mij de cirkel weer rond! Ik kan cliënten weer fysisch begeleiden op de manier die bij mij past en waarbij ik mijn visie kan uitdragen. Ik ontwikkel mij door als therapeut binnen dit vakgebied. En dat alles sluit precies aan op de manier van werken binnen onze praktijk, namelijk: de tijd hebben voor iemand, echt zorg en nazorg kunnen bieden, en niet de cliënt langs een standaard meetlat leggen en in de bijbehorende hokjes plaatsen.

Tiffany C. Kidwell

(617) 962 8802
tiffany@yourdomain.com

Joseph Waddington

(510) 894 8525
joseph@yourdomain.com

Diane Geter

(513) 585 5951
diane@yourdomain.com