Salmonella

Salmonella is een type bacterie dat veel voorkomt in voedsel en water en kan leiden tot een besmetting bij mensen. Een salmonellabacterie kan voorkomen in rauwe dierlijke producten zoals; vlees, vis en eieren, maar ook op rauwe groente, verse kruiden, kiemgroente en fruit. Het kan ook worden verspreid via contact met dieren en hun ontlasting.

De symptomen van een Salmonella-infectie variëren van mild tot ernstig en kunnen zijn: diarree, koorts, buikpijn, misselijkheid, overgeven, spierpijnen en een intense vermoeidheid  (klik hier voor alle symptomen). De symptomen beginnen meestal direct nadat de salmonella je lichaam is binnengedrongen, meestal ervaren we dan buikpijn, voelen we ons niet lekker en denken we aan een buikgriep, we liggen enkele dagen op bed na enkele dagen gaat het vaak weer redelijk, we vergeten dat we de klachten hebben gekregen na een maaltijd en wijzen alles aan de griep. Maar alles is minder waar, na enige tijd worden we moe en de klachten breiden zich langzaam steeds meer uit van buikpijnen, rugpijnen tot onze darmen ineens reageren op dingen die we al jaren eten met het gevolg dat we vreselijke buikpijn hebben en een tijd op het toilet vertoeven. Tot we een Burn-out krijgen en niet meer voorruit kunnen, iedere ochtend slepen we onszelf uit bed en op wilskracht proberen we nog iets van de dag te maken, een Salmonella wordt ook vaak verward met een Burn-out gezien het dezelfde intense moeheid kan geven. En dat met alle gevolgen van dien, want vaak is een Salmonella niet traceerbaar via bloed of ontlasting en kunnen we jaren lopen met allerlei klachten die ons moedeloos maken waardoor we zelfs in een depressie kunnen komen. 

Salmonella soorten

De Salmonellabacterie is onder te verdelen in verschillende soorten. De belangrijkste zijn Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium, Salmonella typhi en Salmonella paratyphi. Al deze varianten veroorzaken een Salmonellose, ofwel een vergiftiging door de Salmonellabacterie. Waarvan de eerste twee “buikgriep achtige” klachten geven en de Parathypi en Typhi de veroorzakers van buiktyfus kunnen zijn.

Salmonella valt onder de groep van Entrobacteriën waar ook de volgende bacteriën onder vallen; Campylobacter, Escherichia coli (E.coli), Helicobacter, Klebsiëlla’s, Proteus, Pseudomonas, Shigellen. Deze 8 geven de meeste chronische problemen in onze darmen, van lichte tot ernstige klachten. Doordat de darmflora hierdoor uit balans raakt, kunnen andere onvriendelijke bacteriën veel makkelijker binnendringen, en zich ook heerlijk thuis gaan voelen in je darmen, waardoor de problemen nog groter worden.

Vaak zien we dan ook dat er meerdere pathogenen in je darmen aanwezig zijn, waardoor je behoorlijke klachten kunt ondervinden en je iedere dag vreselijk uitgeput bent, spierpijnen ervaart, slechter slaapt van de uitputting, obstipatie hebt of juist diarree, en dagelijks buikpijnen en rugpijnen ervaart en dit zijn slechts een deel van de klachten die men heeft bij een Salmonellabacterie. 

Behandeling van Salmonella of
Enterobacteriaceae bacterie infecties

Een behandeling voor Salmonella duurt doorgaans enkele weken echter is dit afhankelijk van de conditie van je darmen want onze darmen hebben nu een hele belangrijke rol in onze immuun huishouding. Alles wat we eten en drinken gaat door onze darmen en die moeten dat allemaal verwerken en wanneer er dan meerdere pathogenen aanwezig zijn zoals parasieten en schimmels kan een behandeling meer tijd in beslag nemen.  

Afhankelijk van je darmflora kunnen we niet altijd alles tegelijkertijd te behandelen, daardoor het traject langer duren. De duur van een behandeling is vaak afhankelijk hoe verzwakt ons immuunsysteem is. Wil je weten hoe dat voor jou is? Raadpleeg één van onze deskundige therapeuten voor een goed advies. 

Onze specialisten kunnen de meest efficiënte behandeling samenstellen

om jou ZO SNEL MOGELIJK weer op te laten knappen!

Na de behandeling kun je genieten van je leven !! 
 Zonder buikpijnen, extreme vermoeidheid, spierpijnen, hoofdpijnen en huiduitslag, slapeloosheid, en nog ontelbare andere klachten, voor meer klachten scrol even naar beneden in deze pagina bij de symptomen. 

Wil je ook weer genieten van je leven, samen met je gezin of vrienden heerlijk op vakantie zonder al uitgeput te zijn bij het idee dat je alles moet inpakken voordat je gaat, genieten op terrasje met vrienden, uitgaan, sporten zonder die extreme vermoeidheid?
Neem dan nu contact op en overleg met een therapeut of maak een afspraak.

 

Voedselvergiftiging of bacteriële vergiftiging

Als wij het in de volksmond over bacteriële vergiftigingen hebben denken we als eerste aan een voedselvergiftiging. Echter zijn er honderden soorten bacteriën die allerlei verschillende problemen kunnen geven. Het overgrote deel van de bacteriën die wij in de praktijk terug vinden vallen onder de Enterobacteriën. 
Deze komen wij overal om ons heen tegen! Klik hier voor tips voor veilig voedsel.

Bacteriële vergiftigingen kunnen de oorzaak zijn van een voedselvergiftiging. Het wordt veroorzaakt door voedsel dat besmet is met schadelijke bacteriën, zoals Salmonella, Escherichia coli (E. coli), Campylobacter en Listeria. Deze bacteriën kunnen zich razendsnel vermenigvuldigen in ons lichaam meestal komen ze voor in voedsel dat niet op de juiste manier is bereid of bewaard, daardoor ontstaan er giftige stoffen die een negatief effect hebben op ons gehele lichaam wanneer we het besmette voedsel eten. 

Hoewel een voedselvergiftiging de meest voorkomende vorm van bacteriële vergiftiging is, is het goed om je ervan bewust te zijn dat er talloze andere soorten bacteriën zijn die verschillende problemen kunnen veroorzaken. Sommige bacteriën kunnen bijvoorbeeld huidinfecties veroorzaken, terwijl andere verantwoordelijk zijn voor luchtweginfecties of urineweginfecties.

Aanzienlijk een groot deel van de bacteriën waarmee we in ons dagelijks leven in aanraking komen, behoren tot de Enterobacteriën, zijn er dus veel mensen die last hebben van klachten, de mate waarin we ziek worden heeft te maken met ons immuunsysteem, en onze darmen, des te gezonder we leven des te langer duurt het voor we klachten gaan ervaren. Stel je voor dat je dagelijks voldoende verse groenten eet, veel beweegt, weinig stress ervaart dan kun je je misschien voorstellen dat ons immuunsysteem er even over doet voordat deze bacteriën serieuze klachten geeft, ten overstelling met iemand die niet gezond eet, niet beweegt en dagelijks veel stress ervaart bij deze persoon zal de bacterie sneller klachten veroorzaken.  

Salmonella en bacteriële infecties en het verhaal van een client

Uit bovenstaande informatie blijkt dus wel dat er al veel klachten kunnen ontstaan door de Enterobacteriën. Echter, kent een vergiftiging met bacteriën uit de Enterobacteriën groep nog veel meer verschillende klachten.

Als je je dus herkent in de volgende klachten, zeker als deze bij jou een chronisch karakter hebben, wees dan alert! Grote kans dat je een infectie hebt met een Enterobacteriën bacterie.

Net zoals bij Justa, die na 4,5 jaar eindelijk weer kon genieten van haar leven; van een voedselvergiftiging tot dysartrie en gastritis, na vele jaren blijven tobben kwam Justa bij Mirjam van terecht. Hierdoor zijn haar klachten aanzienlijk afgenomen en kan ze weer echt genieten van haar leven.

Na 3 jaar reguliere artsen maar in een cirkeltje rond te blijven draaien ben ik blij dat ik door heb gezet!

Het is allemaal een lange weg geweest die ik moest gaan met zijn ups en downs, maar alles heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Nadat ik afgelopen zomer was uitbehandeld bij jou en jij mij had gezegd dat ik nog een doorstart zou maken na het stoppen van mijn behandelingen, dat mijn lichaam die klik weer heeft gevonden zeg ik maar zo, is echt uitgekomen. Ik ben de afgelopen maanden nog zoveel verbeterd de restklachten die ik nog had in mijn buik/ maag/ rug.

Ben zo blij dat ik weer meer leef en mijn dingen kan doen zonder die zeurende pijnklachten, verdomde vermoeidheid en pijn in mijn spieren en gewrichten, die ook in de afgelopen jaren steeds meer toenam.

Dat alles maakte het leven niet echt makkelijk. Maar met een positieve instelling en toch zo veel mogelijk optimistisch blijven met; steun uit gezin, naasten, muziek, kracht uit de natuur (vogels uit de tuin) en JIJ Mirjam! Nadat ik na 3 jaar reguliere artsen maar in een cirkeltje rond bleef draaien ben ik blij dat ik door heb gezet.

Van een voedselvergiftiging tot dysartrie en gastritis

Ja ja, en dat alles 4,5 jaar geleden overgehouden van een reisje naar Indonesië, wat begon met een voedselvergiftiging, omgeslagen in dysartrie, gastritis aan mijn maag enzovoort. Dat is het risico van het leven maar mij zien ze daar niet meer. Je gaat steeds meer beseffen dat ik door het oog van de naald gekropen ben. Ik ben zo ontzettend blij dat ik weer echt aan het leven deel neem. Heb weer ontzettend veel geleerd de laatste jaren maar uiteindelijk komen uit alle negatieve dingen van het leven ook weer heel veel positieve dingen. Nogmaals Mirjam hartelijk dank ook namens mijn kinderen en mijn