Salmonella

Salmonella is een type bacterie dat veel voorkomt in voedsel en water en kan leiden tot een besmetting bij mensen en dieren. Een salmonella bacterie kan voorkomen in rauwe dierlijke producten zoals; vlees, vis en eieren, maar ook op rauwe groente, verse kruiden, kiemgroente en fruit. Het kan ook worden verspreid via contact met dieren en hun ontlasting. Denk aan een behandeling tegen salmonella bij Praktijk Iseger.

De symptomen van een Salmonella-infectie variëren van mild tot ernstig en kunnen zijn: diarree, koorts, buikpijn, misselijkheid en overgeven. (klik hier voor alle sympotomen) De symptomen beginnen meestal direct maar kunnen ook later optreden nadat de bacterie je lichaam is binnengedrongen en ze kunnen tot 7 dagen ernstige buikklachten geven. In ernstige gevallen kan de infectie leiden tot uitdroging en uitputting.

 
Salmonella soorten

De Salmonellabacterie is  onder te verdelen in verschillende soorten. De belangrijkste zijn Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium, Salmonella typhi en Salmonella paratyphi. Al deze varianten veroorzaken een Salmonellose, ofwel een vergiftiging door de Salmonellabacterie. Waarvan de eerste twee “buikgriep achtige” klachten geven en de Parathypi en Typhi de veroorzakers van buiktyfus zijn.

Salmonella valt onder de groep van Entrobacteriën waar ook deze bacteriën onder vallen; Campylobacter, Escherichia coli (E.coli), Helicobacter, Klebsiëlla’s, Proteus, Pseudomonas, Shigellen. Deze 8 geven de meeste chronische problemen in onze darmen, van lichte tot ernstige klachten. Doordat de darmflora hierdoor niet meer in balans is, kunnen andere onvriendelijke bacteriën makkelijker binnendringen, en zich ook thuis gaan voelen in je darmen.

Vaak zien we dan ook dat er meerdere pathogenen in je darmen aanwezig zijn, waardoor je behoorlijke klachten kunnen ondervinden en je iedere dag behoorlijk uitgeput en ziek bent.

Behandeling van Salmonella of Enterobacteriaceae bacterie infecties

Een behandeling voor Salmonella duurt doorgaans enkele weken. Afhankelijk van de conditie van je darmen want onze darmen hebben nu eenmaal een hele belangrijke rol in onze immuun huishouding. Vaak zien we dat er bijvoorbeeld meerdere pathogenen, parasieten en schimmels in je darmen aanwezig kunnen zijn. Doordat de darmflora vaak van streek is kunnen andere onvriendelijke gasten zich makkelijker vertoeven en zich ook in je darmen thuis voelen. Afhankelijk daarvan kan een traject korter of langer duren.

Soms is het niet allemaal tegelijkertijd te behandelen, waardoor het traject langer kan duren. De duur van een behandeling is vaak afhankelijk hoe verzwakt ons immuunsysteem is. Wil je weten hoe dat voor jou is? Raadpleeg één van onze deskundige therapeuten voor een goed advies. 

De meest efficiënte behandeling samenstellen om jou ZO SNEL MOGELIJK weer op te laten knappen!

Waardoor je weer zonder die vreselijke jeuk en huiduitslag door het leven kan. Zodat je weer een gave huid krijgt.

Neem dan nu contact op en overleg met een therapeut of maak een afspraak.

 

Voedselvergiftiging of bacteriële vergiftiging

Als wij het in de volksmond over bacteriële vergiftigingen hebben komt voor de meeste mensen een voedselvergiftiging als eerst in gedachten op. Echter zijn er honderden soorten bacteriën die allerlei verschillende problemen kunnen geven. Het overgrote deel van de bacteriën die wij in de praktijk terug vinden vallen onder de Enterobacteriën. Deze komen wij overal om ons heen tegen! Klik hier voor tips voor veilig voedel.

Symptomen van bacteriële infecties

Uit bovenstaande informatie blijkt dus wel dat er al veel klachten kunnen ontstaan door de Enterobacteriën. Echter, kent een vergiftiging met bacteriën uit de Enterobacteriaceae groep nog veel meer soorten klachten.

Als je je dus herkent in de volgende klachten, zeker als deze bij jou een chronisch karakter hebben, wees er dan alert! Grote kans dat het duid op dat een infectie met een Enterobacteriaceae bacterie.