Ziekte van Lyme

Praktijk Iseger is gespecialiseerd in het vaststellen en behandelen van de ziekte van Lyme en gerelateerde ziekten, met meer dan 50 jaar gezamelijke ervaring.

Zware metalen vergiftiging

Bij Praktijk Iseger specialiseren wij ons in multicausaal werken. We behandelen niet maar één enkel aspect in het lichaam, maar bekijken alle mogelijk oorzaken.

Salmonella

Voel jij je constant vermoeid? Geen idee waar je vermoeidheid vandaan komt? Bij Praktijk Iseger specialiseren we ons in behandeling van CVS, Burn-out en vermoeidheidsklachten.

Bestrijdingsmiddelen en pesticide

Er zijn veel klachten die ontstaanbij vergifiting door bestrijdingsmiddelen en pesticide. Denk aan; Vermoeidheid, concentratieproblemen, vergeetachtigheid, spiertrekkingen, spierpijn en meer.

Parasieten en parasitaire infecties

Ben jij overal al geweest, en kan niemand jou vertellen waar jouw klachten vandaan komen? Kijk naar de meest voorkomende oorzaken die wij behandelen voor maag- en darmklachten

Schimmelinfecties

Een schimmelinfectie ontstaat meestal doordat schimmels zich op of in het lichaam nestelen. Deze schimmels komen vaak voor in warme en vochtige omgevingen. Lees hier meer over...

Een blik in deze ziektebeelden

De Ziekte van Lyme, ook bekend als Lyme-borreliose een van de bekendere ziektebeelden, wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi en wordt vaak overgedragen via tekenbeten. Deze infectie kan symptomen veroorzaken zoals koorts, gewrichtspijn en huiduitslag. In ernstige gevallen kan de ziekte het zenuwstelsel en het hart aantasten, wat benadrukt hoe cruciaal vroege diagnose en behandeling zijn om chronische complicaties te voorkomen. Zware metalen, zoals lood, kwik en cadmium, kunnen het menselijk lichaam vergiftigen. Blootstelling aan deze metalen kan optreden door inademing, voedsel of drinkwater. Symptomen van zware metalen vergiftiging variëren, maar kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals neurologische aandoeningen 

Salmonella, een bacteriële infectie, staat meestal bekend als de oorzaak van voedselvergiftiging. Besmet voedsel, zoals rauw vlees of eieren, kan Salmonella-infecties veroorzaken, resulterend in symptomen zoals buikpijn, diarree en braken. Hoewel de meeste Salmonella-infecties van voorbijgaande aard zijn, kunnen ze ernstige uitdroging veroorzaken, vooral bij kwetsbare groepen. Bestrijdingsmiddelen en pesticiden worden vaak ingezet in de landbouw om gewassen te beschermen tegen plagen. Echter, blootstelling aan deze chemicaliën kan schadelijke effecten hebben op de menselijke gezondheid, variërend van huidirritatie tot ademhalingsproblemen en zelfs kanker.

Parasieten zijn organismen die in of op andere organismen leven en zich voeden met hun gastheer. Parasitaire infecties zijn wereldwijd een veelvoorkomend probleem en kunnen diverse symptomen veroorzaken, zoals buikpijn, diarree, gewichtsverlies en vermoeidheid. Voorbeelden zijn malaria, worminfecties en schistosomiasis. Preventie en tijdige behandeling van parasitaire infecties zijn van groot belang, vooral in gebieden waar parasieten wijdverspreid zijn. Schimmelinfecties kunnen verschillende delen van het lichaam aantasten, waaronder de huid, nagels, mond en geslachtsorganen. Candida-infecties zijn veelvoorkomende schimmelinfecties die de mond en genitale gebieden kunnen treffen. Ze ontstaan vaak wanneer het natuurlijke evenwicht van micro-organismen in het lichaam verstoord is en veroorzaken symptomen zoals jeuk, roodheid en ongemak. Het is belangrijk om schimmelinfecties tijdig te behandelen om verdere verspreiding te voorkomen.

Deze ziektebeelden variëren sterk in aard en ernst. Preventie, vroege detectie en tijdige behandeling zijn essentieel om de gezondheidsrisico’s te minimaliseren. Raadpleeg Praktijk Iseger voor een juiste diagnose en behandeling bij vermoedelijke blootstelling aan of besmetting met een van deze ziekteverwekkers.