Behandeling tegen zware metalen

Behandeling tegen zware metalen vergiftiging komt steeds vaker voor, dit omdat het een groeiend probleem in onze moderne samenleving. Zware metalen zijn giftige stoffen zoals lood, kwik, koper, aluminium, cadmium en arsenicum, die in verschillende producten en processen worden gebruikt.

Het menselijk lichaam is niet in staat om deze stoffen te verwijderen, waardoor ze zich ophopen en schade veroorzaken aan vitale organen en systemen, waaronder de hersenen, het zenuwstelsel, de nieren, de bloedbanen en het hart.

Er zijn verschillende manieren waarop men in aanraking kan komen door zware metalen. Bijvoorbeeld door het drinken van vervuild water, het eten van voedingsmiddelen, het ademen van vervuilde lucht of door gebruik van producten die zware of giftige metalen bevat.

Een behandeling voor zware metalen

Een behandeling voor zware metalen duurt doorgaans enkele weken. Afhankelijk van welk zwaar metaal er in je lichaam zit. Soms kunnen er meerdere zware metalen opgeslagen zitten in ons celniveau, denk bijvoorbeeld aan Amalgaam vullingen wat kwik bevat of lood uit ons drinkwater. Soms is dit niet beiden tegelijkertijd te behandelen, waardoor het traject langer kan duren. Tevens is de duur van een behandeling vaak afhankelijk hoe verzwakt ons immuunsysteem is, wil je weten hoe dat voor jou is? Raadpleeg één van onze deskundige therapeuten voor een goed advies.  

Symptomen van zware metaal vergiftiging

Metaalvergiftigingen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid, waaronder veranderingen in gedrag en concentratie, extreme vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid, verlies van eetlust, gewrichtspijnen en schade aan belangrijke organen zoals de nieren, ons centraal zenuwstelsel heeft vaak flink te verduren door onder andere trillingen van spieren, krampen, stijfheid, hersenen en het hart.

Preventie van metaalvergiftiging

Preventie van metaalvergiftiging is belangrijk en omvat het vermijden van blootstelling aan deze metalen, regelmatige tests om de niveaus in het lichaam te controleren en het verbeteren van de kwaliteit van de lucht, het water en het voedsel.

In conclusie, metaalvergiftiging is een serieus gezondheidsprobleem dat preventie, vroege diagnose en adequate behandeling vereist. Het is belangrijk om bewust te zijn van de bronnen (bijv. voeding) van deze metalen en stappen te ondernemen om blootstelling te verminderen.