De ziekte van Lyme

Vaak zien we dat het standaard Nederlandse behandelprotocol voor Lyme
—inclusief de tweeweekse antibioticakuur—niet afdoende is.

De symptomen lijken tijdelijk te verbeteren, maar klachten keren vaak binnen enkele weken of maanden terug, soms zelfs heftiger dan voorheen.
Dit komt doordat de bacterie zich op cellulair niveau verplaatst, waardoor het niet meer in het bloed detecteerbaar is. Antibiotica kan soms helpen, maar is vaak ontoereikend. Antidepressiva en/of pijnstillers pakken enkel de symptomen aan, maar niet de onderliggende oorzaak!

Dit kan leiden tot een ernstige problemen:
de echte oorzaak wordt niet erkend !

En patiënten krijgen te horen dat hun klachten
‘waarschijnlijk psychisch zijn’,
“of men moet er mee leren leven”

Dit veroorzaakt een frustrerende cyclus van het kastje naar de muur gestuurd worden, wat een enorme mentale druk legt op de patiënt.
Velen wenden zich uiteindelijk tot alternatieve behandelingen zoals
magnetisme of acupunctuur.
Hoe goed de intenties ook zijn, deze methoden bieden vaak
geen afdoende oplossing voor de patiënt. 

Hoe kom ik af van de ziekte van Lyme?

Op zoek naar een doorbraak in de strijd tegen de ziekte van Lyme?

Bij Praktijk Iseger werken ervaren specialisten die wel goede resultaten boeken bij het behandelen van deze complexe ziekte.
Een nauwkeurige diagnose is cruciaal. Zodra deze is vastgesteld, kunnen we effectief ingrijpen. De grootste uitdaging voor het lichaam is het elimineren van de toxines die door de bacterie worden achtergelaten. Gelukkig beschikken wij over krachtige homeopathische middelen die specifiek ontwikkeld zijn voor de behandeling van Lyme. In sommige gevallen kan het klachtenbeeld in eerste instantie verergeren—een normale reactie als het lichaam hard werkt om de gifstoffen te verwerken en uit te scheiden.

Hoe ziet een behandeling bij Praktijk Iseger eruit?
Voordat we starten, plannen we een eerste consult om de oorzaak van uw klachten grondig te analyseren en te bepalen of uw lichaam ondersteuning nodig heeft tijdens de behandeling. Dit is vooral van belang als uw immuunsysteem verzwakt is. Tijdens dit consult stellen we ook een persoonlijk behandelplan op.

Wat is de duur van de behandeling?
De behandelduur varieert afhankelijk van hoe lang u al klachten heeft. Het proces is niet binnen enkele weken voltooid; sommige patiënten hebben meer tijd nodig om volledig te herstellen. Tijdens de behandeling zult u merken dat er goede dagen zijn, maar ook mindere, wat wijst op het ontgiftingsproces van het lichaam. Na afloop van de behandeling ervaren de meeste patiënten binnen drie maanden een volledig herstel, mits de behandeling volledig is doorlopen.

Kies voor Praktijk Iseger, waar we niet alleen symptomen bestrijden maar ook de onderliggende oorzaken aanpakken, zodat je weer kunt genieten van je leven, zonder pijn en frustratie op vakantie kan gaan en kan genieten van het leven!

Wat is de ziekte van Lyme dan?

De ziekte van Lyme, veroorzaakt door de bacterie Borrelia Burgdorfei, is voornamelijk bekend als een ziekte overgedragen door teken.
Echter, wat minder bekend is, is dat ook andere stekende insecten zoals dazen en muggen deze infectie kunnen overbrengen. Het is dus een misvatting om te denken dat Lyme alleen door een tekenbeet veroorzaakt kan worden.

Bij een tekenbeet komen er vaak ook co-infecties voor, zoals Bartonella, Ehrlichia, Babesia, en Q-koorts.
Deze co-infecties maken de ziekte complexer, moeilijker te behandelen en te diagnosticeren; het is alsof je vecht tegen een hydra, een veelkoppig monster.

Wees waakzaam en onderschat de ziekte van Lyme niet—het is een verraderlijke vijand die meer verschijningsvormen heeft dan vaak wordt aangenomen.

 • Wist je dat de Ziekte van Lyme één van de snelst groeiende infectieziekten is in Europa?
 • Er jaarlijks alleen in Nederland ruim 1.3 miljoen mensen gebeten worden door een teek! En meestal zie je dat niet!
 • Omdat ruim 25% van de teken besmet is met de Borrelia-Bacterie worden meer dan 250.000 mensen per jaar blootgesteld aan de Ziekte van Lyme!
 • De ziekte van Lyme kan een chronische ziekte worden waar je de rest van je leven last van kan hebben.
 • Chronische Lymepatiënten geven hun gezondheid gemiddeld het rapportcijfer 4,5
 • 1 op de 6 patiënten leeft een groot deel van de tijd in een vrijwel donkere kamer.
 • Gemiddeld doen chronische Lymepatiënten er 4,4 jaar over om tot de diagnose te komen en is men in die periode bij 6 verschillende artsen geweest om tot de Lyme-Diagnose te komen.
 • 3 op de 10 chronische Lymepatiënten hebben er de afgelopen maand aan gedacht om een einde aan hun leven te maken.
 • 9 op de 10 vinden het zwaar om met Lyme te leven.
 • 6 op de 10 voelen zich eenzaam.

   

   

Ja, wij schrokken er ook van toen we deze gegevens te zien kregen van de Lyme vereniging begin 2024!

Een beet van de teek… kan een hoop ellende geven.


In 2014 kregen wij een poelier op bezoek in onze praktijk. 
Hij vertelde ons al 20 jaar met veel genot zijn werk te doen, maar de laatste jaren werd dit steeds zwaarder en onmogelijker door de klachten die hij ervaarde. Hij vertelde dat hij natuurlijk vaker dan eens wilde dieren van jagers in zijn winkel binnenkreeg,
die hij eigenhandig slachtte.


Echter, als hij dan ’s avonds thuiskwam zat hij ONDER de teken. Hij vertelde ons op een avond wel meer dan 30 teken van zijn lijf verwijderd te hebben. Verwonderd dat deze man nog leefde luisterden wij verder…


Hij bedacht de dieren eerst in de koelcel te hangen alvorens hij ze zou slachten. De teken zouden dan gewoon doodvriezen en zouden hem niet meer bijten. 
Na 5 dagen in kouder dan -20 graden haalde hij de dieren weer uit de vriescel.


En wat denk je? JUIST in de avond kon hij alsnog 15 teken van zijn lijf afhalen. 
Ja, ze waren wel wat langzamer, maar dood waren ze zeker niet” vertelde hij!


NIET GEK DUS dat deze ziekte een steeds groter probleem wordt met onze lieve zachte wintertjes waar we met geluk een paar dagen een paar graden onder 0 krijgen.

Je kunt je dus voorstellen dat de Ziekte van Lyme ieder jaar toeneemt.

Afvalstoffen van de bacteriën van een teek, mug, daas etc.

Heel typisch maar vaak gemist teken van de ziekte van Lyme is een opvallende rode kring op de plaats van een tekenbeet.

Echter, veel mensen ontwikkelen deze kring niet! 
Wat de diagnose lastiger maakt. 

Binnen slechts 4 tot 24 uur kunnen de toxische, de afvalstoffen van de Lyme-bacterie vanuit de bloedbanen naar het bindweefsel verplaatsen, waar ze zich in de cellen inkapselen. Als we dan weten dat cellen zich elke 8 uur tot 16 miljoen keer kunnen vermenigvuldigen, is het niet verrassend dat symptomen zich kunnen ontwikkelen naarmate de toxines zich voort blijven delen in onze cellen. Afhankelijk van de kracht van je immuunsysteem, kan het jaren duren voordat je symptomen ervaart.

Wanneer je al jaren met klachten te maken hebt die het leven steeds onaangenamer maakt is het een juiste keus om Lyme natuurgeneeskundig te behandelen en waar nodig je lichaam te ondersteunen. Dit benadrukt de noodzaak van een attente en proactieve aanpak in de behandeling van deze verraderlijke ziekte die je leven totaal kan verwoesten.

Hoe herken je een tekenbeet?

Het herkennen van een tekenbeet is cruciaal voor je gezondheid!
Teken zijn minuscule parasieten die zich aan je huid hechten en gevaarlijke ziekteverwekkers kunnen overdragen.
Zodra je een tekenbeet opmerkt, is het van belang om de teek onmiddellijk maar ook zorgvuldig te verwijderen het liefst een tekenkaart maar mocht je dat niet hebben is een pincet beter dan laten zitten, lees verder onderaan voor de beste methode om een teek te verwijderen.

Basisinformatie over de ziekte van Lyme:
De ziekte van Lyme manifesteert zich aanvankelijk vaak met griepachtige symptomen zoals koorts, vermoeidheid en spierpijn.
Het is essentieel om je lichaam regelmatig op teken te controleren en, indien je er één ontdekt, onmiddellijk actie te ondernemen. Snelle behandeling is van groot belang om ernstige complicaties te voorkomen en je gezondheid te beschermen. 


Bij Praktijk Iseger richten we ons op de oorzaak van je klachten, niet alleen de symptomen.
Met onze deskundige toepassing van homeopathische en natuurgeneeskundige middelen, pakken we de ziekte van Lyme aan zodat je weer volop van het leven kunt genieten.
Onze behandelingen zijn zorgvuldig afgestemd op wat jouw lichaam aankan.
Als je al jarenlang klachten hebt, kan het verstandig zijn om eerst je immuunsysteem te versterken.
Dit bevordert het herstelproces, waardoor je sneller en effectiever kunt herstellen.

“Kies voor een aanpak die verder gaat dan symptoombestrijding en laat ons je helpen om
weer gezond en energiek door het leven te gaan”! 

Wees er dus snel bij, hoe eerder hoe beter,
zodat wij ervoor kunnen zorgen dat je snel weer opknapt en je leven weer kan her-claimen!

Hoe verwijder je een teek?

Verwijder een teek zo snel mogelijk.
Hoe langer de teek er zit des te groter het risico dat je de Ziekte van Lyme krijgt of dat de teek andere ziektes overbrengt.

 • Gebruik geen alcohol of andere stoffen vóórdat je de teek hebt verwijdert.
 • Gebruik een speciale tekenkaart, mocht je dat niet hebben is een puntige pincet een optie. 
 • Pak de teek zo dicht mogelijk bij je huid vast en trek hem er rustig uit let op niet draaien!
 • Ontsmet de tekenbeet plek wanneer je de teek hebt verwijderd.
 • Noteer wanneer je gebeten bent en control zeer regelmatig de plek waar je bent gebeten.
 • Bij verkleuring of klachten neem je contact op met Praktijk Iseger.

Als er een stukje van de kop achterblijft houdt dit dan goed in de gaten dat het niet gaat ontsteken, normaliter komt dit er vanzelf uit net als een splinter, wanneer je twijfelt neem dan contact op met onze Praktijk zodat we je kunnen helpen.