Behandeling tegen de ziekte van Lyme

Niet ongebruikelijk is dat wij in de praktijk zien dat zodra het in Nederland geldende protocol voor Lyme infecties gevolgd wordt met een tweeweekse antibioticakuur, de bacterie helaas niet verdwenen is. Het gaat dan wellicht even iets beter, maar klachten komen vaak na weken of maanden weer terug, en soms nog heftiger dan eerst. Omdat de bacterie zich verplaats heeft op cellulair niveau, wordt er in het bloed niets meer terug gevonden (als dat de eerste keer überhaupt al gevonden was). Antibiotica helpt dus soms, maar dikwijls niet genoeg. Antidepressiva en pijnstillers bestrijdt de symptomen en niet de oorzaak.

Veel problematischer is dat de onderliggende oorzaak niet wordt onderkend. De patiënt komt terecht in het vakje ‘het zal wel psychisch zijn en niet fysiek’. Er wordt in het proces van het kastje naar de muur gestuurd om vervolgens radeloos te worden, het stelt iemands mentale flexibiliteit wel zeer sterk op de proef. Vaak wordt er dan hulp gezocht in het alternatieve circuit… Echter magnetiseurs, acupuncturisten, en andere vormen van symptoombestrijding, hoe goed hun bedoelingen ook zijn kunnen hier niet afdoende helpen.

Hoe kom ik af van de ziekte van Lyme?

Wie moet je dan opzoeken om af te komen van de ziekte van Lyme? Bij Praktijk Iseger hebben we behandelaars met uitgebreide kennis, jaren lange ervaring en iemand die resultaat behaald met dit soort ziekten en klachtenbeelden.

In eerste instantie is een juiste diagnose doorslaggevend. Is de diagnose gesteld dan kan de rest volgen. Het grootste probleem voor het lichaam is namelijk de afvalstoffen van de gifstoffen, die de bacterie achterlaat (endotoxinen). Voor de meeste vergiftigingen zijn er in de homeopathie zeer effectieve middelen. Zo ook voor de ziekte van Lyme. In de eerste instantie kan mogelijk het klachtenbeeld verergeren. Dit is niet altijd het geval, maar vaak wel.

Het is een normale reactie omdat het lichaam aan het werk gezet wordt. De gifstoffen komen opnieuw in circulatie en moeten nu geëlimineerd en afgevoerd worden.

Hoe verloopt een behandeling voor de ziekte van Lyme bij Praktijk Iseger?

Voordat we met een cliënt aan de gang gaan, hebben we eerst een consult afspraak. Deze is noodzakelijk om inzichtelijk te kunnen maken wat oorzaak is van de klachten. Tevens wordt er op het consult bekeken of het lichaam ondersteunt dient te worden tijdens een behandeling. Wanneer het immuunsysteem verzwakt is kan dit noodzakelijk zijn, ook wordt het behandelplan besproken tijdens dit consult.

Hoelang duurt een behandeling tegen Lyme?

De duur van de behandeling is doorgaans altijd 5 weken, echter is dit wel afhankelijk van hoe lang je al ziek bent. Wanneer je al enige jaren klachten ervaart is het vaak niet met 5 weken over, maar kan dit langere tijd in beslag nemen. Tijdens een behandeling merk je doorgaans dat er betere dagen tussen zitten maar ook dagen dat het wat minder gaat, dit heeft alles te maken met het ontgiften. Je lichaam doet dit tijdens en na de behandeling. Na een behandeling merk je dat vaak binnen 3 maanden je lijf weer volledig hersteld is, mits alles behandelt is.

 

Wat is de ziekte van Lyme dan?

De ziekte van Lyme is een bacteriële infectieziekte (Borrelia Burgdorferi ) die meestal door een tekenbeet wordt veroorzaakt. Wat minder bekend is dat de infectie ook kan worden veroorzaakt door dazen, muggen, ongeveer alle insecten die kunnen steken. De conclusie dat je geen Lyme kan hebben omdat je niet gebeten bent door een teek is dus onterecht.

Beet door een teek

Ongeveer 2% van de mensen wordt na een tekenbeet besmet met Lyme. Naast deze infectie zijn er tegelijkertijd vaak co-infecties aanwezig (Bartonella, Erchlia, Babesia, Q-koorts), waardoor de ziekte (nog)lastiger te behandelen en te herkennen is; er ontstaat een meerkoppig monster.

Symptomen Ziekte van Lyme

Een van de meest opvallende en duidelijke Ziekte van Lyme symptomen is een duidelijke rode kring op de plek waar een tekenbeet heeft plaats gevonden. Dit resulteert in een infectiehaard welke branderig aanvoelt. Mocht u te maken hebben met een dergelijke rode kring dan kunt u er het beste azijn op doen met bijvoorbeeld een wattenschijfje, zodat de “brand” er een beetje uit gaat. Verder dient indien er sprake is van een teek, deze er verticaal uit te trekken (niet draaien) met bijvoorbeeld een tekentang.

Als u er snel bij bent, kan antibiotica mogelijk helpen, maar onze ervaring is dat dit vaak niet afdoende is. Dit komt doordat de afvalstoffen van de vergiftiging vaak al na 4 tot 24 uur op celniveau aanwezig is. Het kan zijn dat u de symptomen van de Ziekte van Lyme pas na jaren opmerkt, ook dan is het uiteraard altijd raadzaam om naar uw huisarts te gaan.

In dat geval is het raadzaam om de Ziekte van Lyme op een natuurgeneeskundige wijze te gaan behandelen en het lichaam te gaan ondersteunen.

Hoe herken je een tekenbeet?

Een tekenbeet herkennen is van essentieel belang om de mogelijke verspreiding van de ziekte van Lyme te voorkomen. Teken zijn kleine parasieten die zich vasthechten aan de huid en ziekteverwekkers kunnen overdragen. Bij het herkennen van een tekenbeet is het belangrijk om de teek zo snel mogelijk te verwijderen (lees verder onderaan hoe je het beste een teek kunt verwijderen) met een pincet en de huid goed te desinfecteren.

Beginselen van Ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme begint vaak met griepachtige symptomen zoals koorts, vermoeidheid en spierpijn, gevolgd door huiduitslag die lijkt op een rood ringvormig plekje. Vroege detectie en behandeling zijn cruciaal om verdere complicaties te voorkomen.

tekenbeet / behandeling Ziekte van Lyme | Praktijk Iseger

Natuurgeneeskundige benadering van tekenbeet en de Ziekte van Lyme

Bij Praktijk Iseger kunnen natuurgeneeskundige benaderingen worden toegepast om de gezondheid te ondersteunen. Dit is ondermeer gericht op het versterken van het immuunsysteem om het herstelproces te bevorderen. Bij vermoedelijke tekenbeten of symptomen van de ziekte van Lyme is het raadzaam om altijd een medische professional te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling. Daarna kunt u voor ondersteuning van de behandeling direct met ons contact opnemen. 

Hoe eerder u erbij bent des te beter.

Hoe verwijder je een teek?

Verwijder een teek zo snel mogelijk. Hoe langer de teek er zit des te groter het risico dat de teek ziektes overbrengt.

  • Gebruik geen alchohol of andere stoffen vóórdat je de teek hebt verwijdert.
  • Gebruik een puntige pincent. 
  • Pak de teek zo dicht mogelijk bij de huid, bij de kop goed vast en trek hem er rustig uit (niet draaien)
  • Ontsmet de tekenbeet plek .
  • Noteer wanneer je gebeten bent en control zeer regelmatig het plekje.
  • Bij verkleuring of klachten neem je contact op met de huisarts en Praktijk Iseger.

Als er een stukje van de kop achterblijft dan is dat niet erg. Dit komt er vanzelf uit. Mocht je gebruik maken van een speciale tekenpeen lees dan de gebruiksaanwijzing die bij dit product wordt geleverd.