Renate Hasselaar

Begeleidingstherapeut in APS/EMT/Hartcoherentie

Persoonlijk verhaal

Mijn naam is Renate Hasselaar, geboren in 1967

Als puber van 16 ging ik met mijn moeder mee naar een magnetiseur, dat was mijn eerste ervaring met een andere vorm van geneeskunst dan de reguliere.

Ik kon goed voelen wat deze bijzondere man deed en had er ook baat bij. Hij vertelde me: ”Wat ik kan, dat kan jij ook!” Ik wist niet goed wat me daar bij voor moest stellen. Hij voegde er aan toe dat het pas de 2e keer in zijn leven was dat hij dat tegen iemand had gezegd en liet me voelen hoe het bij mij werkt. Dat was een heel bijzondere ervaring!

Pas zo’n 7 jaar later heb ik het voor het eerst uitgeprobeerd bij een vriendin met migraine.

Ik had het gevoel dat ik de pijn kon vastpakken en weghalen, een ongelofelijke ervaring! Haar heftige hoofdpijn verdween binnen enkele minuten en ze viel daarna als een blok in slaap. We hebben toen afgesproken er pas in te gaan geloven als dit nog 2 keer lukte, het bleek geen toeval. We waren allebei onder de indruk. De migraine aanvallen kwamen steeds minder vaak voor en bleven na enige tijd helemaal weg. Ongelooflijk!

Ik studeerde in die tijd aan het conservatorium en vroeg me af of er ook een opleiding bestond voor mensen met dit talent. Tot mijn verbazing stond dé school op dit gebied op 7 minuten fietsen van mijn huis! Ik werd aangenomen op deze opleiding, heb naast mijn pianostudie en lespraktijk twee diploma’s als energetisch therapeut behaald.

Sindsdien heb ik mensen en dieren behandeld, via mijn handen, meestal met resultaat. Een enkele keer gebeurde zelfs een wondertje!

In de loop der jaren heb ik ervaren dat energetische therapie veel kan losmaken, op zowel fysiek als mentaal gebied. Het kan een prachtige aanvulling zijn op andere therapieën en behandelwijzen.

Ik werd moeder van Imre, kwam enkele jaren later met hem en zijn vader in Zoelen wonen. Ik volgde een opleiding HBO Medische Basiskennis, EHBO, en deed aan zelfstudie. Mijn interesse in gezondheid, ziekte en een holistische benadering werd steeds groter.

Ik woon bij Mirjam in de buurt, we spraken elkaar geregeld en bleken op één lijn te zitten wat onze visie op gezondheid en ziekte betreft.

Enige tijd geleden vertelde ze dat ze iemand zocht voor de APS therapie. Werken met apparaten? Niks voor mij!” was mijn eerste gedachte, tot ik er over ging lezen en geïnteresseerd raakte. Mijn enthousiasme voor APS groeit nog met de dag omdat ik nu met eigen ogen zie dat mensen er baat bij hebben.

Ik ben begin mei 2022 begonnen in de praktijk, heb als aankomend APS therapeut mijn aandacht bij het bedienen van de apparatuur en het begeleiden van het proces van onze cliënten. In de toekomst hoop ik daarnaast mijn specifieke kwaliteiten in te kunnen zetten als mogelijke aanvulling op de behandelingen bij praktijk Iseger.

In de korte tijd dat ik bij praktijk Iseger werk heb ik bij het team enorm veel betrokkenheid ervaren. De therapeuten doen hun uiterste best om de levenskwaliteit van hun cliënten blijvend te verbeteren. Daarom voel ik me er thuis, het is echt!

 

Ik ben er trots op deel te mogen uitmaken van een hecht team dat met liefde, aandacht en een unieke behandelwijze mensen hun gezondheid helpt terug te vinden, én te behouden!

Cursussen:

 • Eerste hulp bij ongelukken EHBO & AED (april 2014)
 • Bijscholing praktijkvakken energetische therapie
  (juni 2013)
 • Craniosacraal therapie 1 (maart 2006)

Opleidingen:

 • Medische basiskennis PLATO (diploma september 2018)
 • Energetisch therapeut HBO niveau (diploma juni 2003)
 • Energetisch therapeut MBO niveau (diploma juli 1998)

Kernwaarden van Renate:

 • Authentiek, Eerlijk & Nuchter
 • Eenvoud, Rust & Stilte
 • Verbinding, Zingeving & Spiritualiteit

Wist je dat...

Renate piano heeft gestudeerd aan het conservatorium, pianoles geeft en nog regelmatig optreedt als pianist?

Renate van Mirjam geen reiskostenvergoeding krijgt? Want ze woont namelijk in dezelfde straat!

Kernkwaliteit

Betrouwbaar, Bescheiden & Betrokken
Mild, Geduldig & Zorgzaam

Contant