Sebastiaan iseger

Begeleidingstherapeut in APS/EMT/Hartcoherentie

Persoonlijk verhaal

Mijn naam is Sebastiaan Iseger, geboren in 1991

Om te beginnen bedankt voor de interesse in mijn verhaal.
Ik ben al op jonge leeftijd in contact gekomen met natuurlijke geneeskunde.

Dat komt door een ervaring die ik had met mijn vader, die al jaren last had van zijn buik.
Hij had allerlei artsen en ziekenhuizen bezocht, maar “niemand kon hem helpen”.

De artsen zeiden dat het psychisch was, er was lichamelijk niets mis met hem.
Maar dat bleek niet waar te zijn.
Toen hij in contact kwam met een natuurgeneeskundige praktijk, bleek hij darmkanker te hebben.

“Dat was een schok voor mij”
zelfs na een second opinion die was gevraagd kwam er niets uit.

Gelukkig was het nog in een beginnend stadium, en konden ze het zieke stuk darm operatief verwijderen, dat was een echte opluchting voor mij maar ook voor mijn zus.

Maar het was ook een eyeopener voor mij. Ik kreeg het besef dat er meer manieren waren om naar gezondheid te kijken dan alleen de reguliere geneeskunde. Ik ben van nature erg nieuwsgierig en wil altijd graag weten hoe alles werkt en in elkaar zit.

Ik lees graag boeken, of ik kijk een documentaire over diverse onderwerpen zoals: Geschiedenis, Psychologie, Filosofie en Biologie. Ik raakte steeds meer gefascineerd door de psychologie en hoe die invloed heeft op ons welzijn.
Het feit dat ze regulier niets konden vinden bij mijn vader en aanname dat het psychische was heeft mij flink laten nadenken.

Wat er ook meespeelde was dat ik vroeger zelf te kampen heb gehad met negatieve gedachten, regulier zou ze je direct de diagnose depressief krijgen vermoed ik.
Nu moet ik wel bekennen dat ik ook wel behoorlijk in de put zat in die tijd, dit liep op een gegeven moment zo ver uit de hand, dat ik in mijn gedachten ideeën kreeg dat ik beter af zou zijn als ik er niet meer zou zijn. Een heftige periode in mijn leven.

Tijdens mijn herstel begon ik steeds meer geïnteresseerd te raken in wat psychologie, onze gedachten eigenlijk, allemaal met mensen kan doen, want dat is soms best extreem, als ik terug denk aan de tijd dat het met mijzelf niet goed ging en alle gedachten die ik had is het best vreemd toch? Nu kan ik me niet meer voorstellen dat ik dit toen ooit gedacht heb. 

Wat me vooral fascineerde was hoe ik met mijn eigen ervaringen mensen kon helpen, hun kon bijstaan in het proces waar ze doorheen gingen wat ik heel goed kon begrijpen omdat ik het zelf ook had meegemaakt. Ik begon me te verdiepen in hoe onze gedachten ons dingen laten voelen, zelfs bijna laten geloven.

Door de gesprekken die ik had met mensen om me heen, die hetzelfde ervaarde wat ik kende, merkte ik dat ik daar veel voldoening uit haalde, en dat ik een soort talent had om anderen te ondersteunen, maar vooral hoe fijn ze het vonden dat er iemand naar ze luisterden.

Het idee dat ik iemand verder kon helpen door met iemand in gesprek te gaan voelde zo goed, en het gaf me helemaal een euforische gevoel als ik daarna te horen kreeg hoe iemand zijn leven had omgedraaid en weer positiever in het leven stond, dat was iets waar ik veel positieve energie van kreeg en veel voldoening geeft.

Toen mijn zus (Mirjam), die een eigen praktijk heeft voor natuurlijke geneeskunde,
me vertelde dat één van haar therapeuten wegging,
hoefde ik niet lang na te denken. 
Ik meldde me aan als kandidaat
en na een aantal stevige gesprekken
(we zijn tenslotte familie en die band willen we behouden:-))
werd ik aangenomen.

En jemig wat was ik blij!
Ik kon gaan doen waar mijn passie ligt en dat is mensen helpen !

 

Eindelijk krijg ik de kans om mijn passie voor natuurlijke geneeskunde en de psychologie te combineren in mijn werk. Ik vind het geweldig om mensen te helpen. Het is een droom die werkelijkheid is geworden!

Hobby’s van Sebas;
Ik kan enorm genieten om iets te maken van hout dit kan een klein hangertje zijn of een zithoekje voor mijn balkon. En wat ik het mooiste vind is een stuk afvalhout te pakken en hier weer iets moois of praktisch van te maken.

Dank je wel voor het lezen van mijn verhaal en mijn passie en hoe ik hier terecht ben gekomen. 

Sebastiaan. 

Kernwaarden van Sebastiaan:

  • Nieuwsgierigheid
  • Luisterend oor

Wist je dat...

Sebastiaan van uitspraken houd zoals:

Life isn’s waiting for the storm to stop, it’s learning to dance in the rain.

*(Het leven is niet wachten tot de storm voorbij is, Maar om te leren dansen in de regen)

 

I’m have no special talent, I’m just passionatly curious.

*(Ik heb geen speciaal talent, Ik ben alleen gepassioneerd nieuwsgierig)

Kernkwaliteit

Begripvol, Geduldig& Optimistich
Gedreven, Geduldig & Zorgzaam

Contant