Iedereen wacht met smacht op de zon, behalve jij! Zonneallergie

Zonneallergie verhelpen of verminderen | Praktijk Iseger

Zonneallergie ook wel warmte uitslag genoemd

Ik zit aan de telefoon met een goede vriend en terwijl ik hem bijpraat over de afgelopen week zeg ik: “Het duurt wel lang voordat de zomer komt, vind je ook niet? Ik verlang zo naar de zonnestralen, heerlijk!” 

Aan de andere kant van de lijn hoor ik gelach, hij kan zijn geluk niet op dat de zomer dit jaar wordt uitgesteld. Voor hem betekent de zon namelijk alleen maar ellende!

Mensen met een zonneallergie ook wel warmte uitslag genoemd houden helemaal niet zo van de zon. Omdat ze namelijk alleen maar last krijgen
van het warme weer, raar hè? Je zou toch denken dat iedereen verlangt naar warmte, maar geloof me, het is echt niet waar! (Ik geloofde het eerst ook niet hoor.) 

Onze zon geeft uv-straling en bij mensen met een zon allergie ziet de huid deze straling als vijand, het lijf maakt dan histamine aan om zichzelf hier tegen te beschermen.

En weet je, als onze darmen deze histamine niet goed kunnen afbreken ontstaan er rode vlekjes, ja overal, en bultjes. Het is net of je onder de puistjes zit maar dan met blaasjes

Zonneallergie | Warmte uitslag | Behandeling Praktijk Iseger

We weten allemaal dat we onze huid moeten beschermen tegen uv-straling van de zon. We kopen dan een natuurlijke zonnebrand crème, uiteraard niet de gewone die zelfs onze cellen kan aanzetten om kanker te krijgen, ja echt serieus, ik schrok er ook vreselijk van toen ik dat hoorde. 

En tja, als we niet smeren kunnen we verbranden, wat ook niet echt prettig is. Dat je in de avond op bed ligt en alles doet zeer. Ook al smeren we met een goede zonnebrand crème voor de mensen met een zonneallergie, dan is dat niet genoeg.

Leuk verhaal hoor Anouk maar ...

Nu graag ook even de oplossing” hoor ik mijn vriend geïrriteerd door de telefoon zeggen. Ik snap hem wel, als wij met z’n allen lekker op het stand liggen te bakken en het gezellig hebben, zit hij binnen weg te zweten, en dat zweten is ook al niet fijn als je zoveel jeuk en warmte uitslag hebt. Ik heb wel met hem te doen. Ik zeg tegen mijn vriend: “Zorg ervoor dat als je een zonneallergie hebt jouw darmen in goede conditie zijn”. Ik vrees dat ze dat vermoedelijk al niet waren

Zonneallergie verlichten | Praktijk Iseger

Een probioticum kan ter ondersteuning helpen tijdens de zomer, of er als kuur voor zorgen dat je darmflora de zomer wat beter aan kan. Beperk tijdelijk histamine vrijmakende voeding of voeding die histamine bevat, en ook heel belangrijk…..

Drink voldoende water!

Water helpt je lijf met het ontgiften van afvalstoffen. Heb je nou het idee dat je darmen niet helemaal in topconditie zijn, heb je bijvoorbeeld last van obstipatie, of misschien wel diarree, heb je een opgeblazen gevoel, borrelt je buik veel of heb je last van pijn en krampen? Dan is het heel goed mogelijk dat jouw darmen je al lange tijd iets willen zeggen, het heel goed kan zijn dat er iets in jouw darmen zit wat er niet hoort en je darmflora ellendig verstoort.

Neem even een kijkje op onze website of maak direct een afspraak om jouw darmen weer in een optimale staat te brengen. Want hoe fijn is het als je heerlijk met al je vrienden op het strand kunt genieten!

Maak snel een afspraak voor de zon weer komt!

Facebook
Twitter
LinkedIn