Cobi; “Endometriose door de ziekte van lyme?”

Endometriose door de ziekte van lyme? Daar lijkt het wel op voor Cobi, nadat ze behandeld was voor de ziekte van lyme werden ook de cystes kleiner en verdwenen uiteindelijk! Lees hieronder het hele verhaal van Cobi.

De arts zag dat ondanks de medicijnenstop de cysten van mijn endometriose toch geslonken waren…

Endometriose door de ziekte van lyme?

 

In augustus 2002 werd ik met flinke buikklachten opgenomen in het ziekenhuis…

Aanvankelijk dachten mijn artsen aan blindedarmontsteking. Toch waren er dingen die dit uitsloten.

De pijn duurde ruim 24 uur en was net zo plotseling verdwenen als dat het was komen opzetten. Er werd gedacht aan een gynaecologisch probleem en dat bleek ook zo te zijn. Na een kijkoperatie werd een flinke vorm van endometriose geconstateerd.

Vanwege mijn leeftijd (ik was pas 23) vonden de artsen het niet slim om te opereren. Vele soorten behandelingen werden geprobeerd en ik heb diverse medicijnen gehad.

Ongeveer een half jaar nadat endometriose was vastgesteld kwam ik vanwege flinke vermoeidheidsklachten terecht bij een homeopaat, praktijk Iseger toen nog in Culemborg.

De ziekte van Lyme werd geconstateerd en nog wat bacteriën. Ook kon ze bij mij de endometriose meten en gaf daarvoor medicatie mee. Ik bleef de medicijnen van de gynaecoloog en de homeopaat naast elkaar gebruiken.

Nadat ik weer wat begon te tobben met de medicijnen die ik van het ziekenhuis had gehad vroeg ik de gynaecoloog me even geen medicijnen meer voor te schrijven. Het ene hormoon was nog niet uit mijn lichaam of het andere werd alweer geprobeerd. Ik was dat zo zat ik voelde me vreselijk slap en futloos. Ik gebruikte een paar maanden niets en kwam voor controle weer in het ziekenhuis. De arts zag dat ondanks de medicijnenstop de cysten toch geslonken waren…

Hij gaf me toestemming om het nog een half jaar te proberen zonder medicijnen.

Ondertussen bleef ik wel de homeopathische medicatie slikken en was ik van de ziekte van Lyme af.

Ik knapte steeds meer op en na een half jaar bleek dat er cysten VERDWENEN waren en één overgebleven cyste nog maar erg klein was. De arts kon er geen verklaring voor geven, maar vond dat ik niet meer voor controle terug hoefde te komen. Als de klachten terug zouden komen kon ik altijd terug komen in het ziekenhuis.

Alles ging beter ik voelde me weer de oude. Ik dacht misschien is de endometriose wel veroorzaakt door de ziekte van Lyme en slechte conditie van mijn lichaam. Het ging zelfs zo goed dat ik ook stopte met de homeopathische medicatie.

Graag wilde ik mijn levensverhaal met jullie delen, zodat ook mogelijk jullie hier iets aan hebben.

Met vriendelijke groeten, Cobi Akkerman

Facebook
Twitter
LinkedIn