Hanneke; “Reumatische klachten door de ziekte van Lyme”

Reumatische klachten door de ziekte van Lyme. Hanneke pijn, veel pijn in haar polsen en kreeg vanuit het ziekenhuis de diagnose; reumatische artritis van de pols, een auto-immuunziekte. Bij praktijk iseger kwam ze er achter dat het om de ziekte van Lyme ging.
Door haar behandelijk bij Praktijk Iseger is ze nu zo goed als klachtenvrij. Leer hieronder meer over haar verhaal.

Ik kon mijn knoop niet meer dicht doen!

Daar ging ik dan op weg naar Zoelen, een plaats in de Betuwe op een uur rijden van mijn huis, waar ik nog nooit van had gehoord.

Een moeder met een zoon van vier, die midden in het leven staat. Genietend van het gezin, vakanties, vriendinnen, uitgaan, carrière, lekker eten en het buiten leven.

Maar ook: al maanden van ziekenhuis naar MRI, van reumatoloog tot dermatoloog, van ergotherapie tot handencentrum, van prednison tot echo.

En pijn, veel pijn in mijn pols met uitstraling naar handen en schouder. Niet meer in staat om de knoop van mijn broek dicht te doen, mijn haren te kammen, iemand de hand te schudden of een boterham door te snijden.

Diagnose: reumatische artritis van de pols, een auto-immuunziekte waar je maar aan moet wennen. 

Verder een brief voor de psycholoog om je te helpen accepteren en een recept voor een zwaar medicijn om zo snel mogelijk mee te starten.

Maar ik wil dat niet. Ik geloof niet dat dat het is. Waarom de symptomen bestrijden en niet kijken naar de oorzaak? Is er iets in mijn eetpatroon wat niet oké is?

Die vraag stelde ik ook aan de reumatoloog maar dat werd gelijk als onzin en niet wetenschappelijk bewezen afgedaan. Dus belde ik als laatste hoop praktijk Iseger waar ik via via van had gehoord. Tot grote ergernis van het ziekenhuis, want “risico op meer botbeschadigingen en geldklopperij van amateurs zonder medische titel”.

Nu zes maanden later kan ik zeggen dat ik na behandeling bij Joey zo goed als genezen ben. De pijn aan mijn pols is weg, ik ben fitter en meer stabiel, mijn lichaam is veranderd, mijn leven is goed en ik ben dankbaar voor Iseger op mijn pad.

Reumatische klachten door de ziekte van Lyme

Geen reuma, maar de ziekte van Lyme was de oorzaak van mijn ellende.

Ook andere medische issues lijken ineens een plaats te krijgen zoals kinderloosheid. Ook dit kan blijkbaar door de ziekte van Lyme infectie worden veroorzaakt.

Via een lang, moeilijk en zwaar ivf-traject kregen wij naar vijf jaar ons enig kind Jens. Had dit ook anders gekund als Iseger eerder op mijn pad was gekomen? Waarom wordt er bij een huisarts of in een ziekenhuis niet op een alternatieve route gewezen?

Terugkijken heeft echter geen zin. Met mijn verhaal hoop ik anderen te helpen op hun gevoel te vertrouwen en op het eigen genezend vermogen.

Gelukkig doet het Radboud in Nijmegen wel verder onderzoek naar Lyme. Een eerste goede stap die wellicht ook andere medische hulpverleners inspireert en leert alternatieve geneeswijzen en een holistische benadering te omarmen

Groetjes, Hanneke

Facebook
Twitter
LinkedIn