Esther; “Slechte ontlasting door schimmelinfectie”

Slechte ontlasting door schimmelinfectie bleek voor Esther de boosdoener. Door haar behandeling bij Praktijk Iseger is ze nu van haar klachten af. Lees haar hele verhaal hieronder.

Voor een kind vonden wij dit toch wel vervelend: zo jong en dan altijd iets gebruiken voor de ontlasting en dan zou er dus niets aan de hand zijn??

Het is 2013 in Hardinxveld-Giessendam en Esther is 10 jaar oud. Vanaf dat ze als baby de flesvoeding kreeg heeft Esther al veel last van harde ontlasting en soms krampjes. Toen deed ik al regelmatig zonnebloemolie door de flesvoeding. Hoe ouder ze werd, hoe meer ze last kreeg van harde ontlasting. Soms hield ze het wel dagen op, waardoor dus weer scheurtjes in de kringspier van de anus ontstonden. Dit deed weer veel pijn en dit zorgde dat ze de ontlasting nog meer ophield. De cirkel is rond… 

Vanaf ongeveer haar 3e is Esther Movicolon (nu macrogol) gaan gebruiken van de huisarts. Dit zorgde dat de ontlasting dun gehouden werd. Na enkele jaren eens gevraagd hoe lang ze dit nog moet gebruiken; “levenslang”, vertelde de dokter.

Esther had nog steeds regelmatig pijn in haar buik. Bloedonderzoeken op allergieën wezen niets uit. Toen ze 7 jaar was bleek ze wel een lactose-intolerantie te hebben, dus een jaar geen zuivelproducten. Daarna zijn we weer voorzichtig begonnen met zuivel en dit ging goed. De buikpijnklachten bleven weg. Maar Esther kon nog steeds niet zonder de Movicolon…

Voor een kind vonden wij dit toch wel vervelend: zo jong en dan altijd iets gebruiken voor de ontlasting en dan zou er dus niets aan de hand zijn??

Slechte ontlasting door schimmelinfectie

Omdat onze zoon Harm bij Mirjam onder behandeling was voor de ziekte van Lyme, hebben we haar gevraagd of zij iets kon betekenen voor Esther. We hebben toen besloten om Esther eens  te laten testen en bleek ze een flinke schimmelinfectie te hebben. Waarschijnlijk al langere tijd geleden opgelopen. Inderdaad, dit had Mirjam goed. Toen Esther zo’n 3 maanden was heeft ze een erge schimmelinfectie gehad, waarschijnlijk door het hele lichaam: mond met spruw, buikkrampjes en het ’luiergebied’ vol met schimmelplekken. Ze heeft hier toen ook een antibiotica kuur voor gekregen van de huisarts wat het probleem waarschijnlijk alleen maar erger heeft gemaakt. Want later leerde we dat door de antibiotica de darmflora juist ontzettend verstoord en zo’n schimmel kans krijgt…

Esther ging op dieet en kreeg een behandeling van Mirjam. Deze heeft zo goed geholpen dat ze nu helemaal geen Movicolon meer nodig heeft en dat nu al een jaar lang!

Mirjam, bedankt voor je hulp en behandeling van Esther. Mede door jullie hulp is ze nu al zolang klachtenvrij!

Facebook
Twitter
LinkedIn