Innerlijke Bewustwording

Gun jij jezelf een proces van innerlijke groei en meer bewustzijn? Eindelijk kan dit nu en helpen wij je graag bij het hervinden van je mentale en emotionele balans. Ik ben hier zo blij mee, hiermee zetten we een belangrijke stap naar een meer holistische praktijk. 

Mijn bezieling en motivatie

Al 23 jaar helpen we jou om ballast op te ruimen zodat het lichamelijk weer goed kan functioneren. Dat doen we met veel gedrevenheid en voldoening. Ons behandeltraject verlost jou van je klachten. Maar hoe gaat het “echt” met jou?

 

Die vraag houdt me al lang bezig. Soms laat ik je met een knoop in de maag gaan, wetend en voelend dat je niet helemaal goed in je vel zit. 

 

Ruim 2,5 jaar geleden kwam ik zelf in een situatie terecht die mijn wereld totaal op zijn kop zetten. Ik kan wel zeggen dat ik emotioneel totaal gebroken was. Ik voelde me volledig uitgeput en mijn dagen duurde langer dan de uren konden tellen. 

 

Het liefst wilde ik onder een steen kruipen en wachten tot alles over was. Een gevoel wat wellicht velen van jullie ook herkennen. Je totaal radeloos voelen en het gevoel hebben dat de

wereld aan je voorbij raast en jezelf stilstaat. 

 

Gelukkig kwam ik toen in aanraking met Johan, en met kleine stapjes wist ik mezelf met zijn hulp onder de berg met stenen uit te halen. Ik kan jullie niet vertellen hoe dankbaar ik ben dat ik Johan ben tegen gekomen en me nu zo sterk in balans voel. Het voelt alsof ik in een orkaan kan staan en nog steeds die fijne balans kan ervaren. 

 

En dat is wat ik ook jou zo graag wil laten ervaren.

 

Ik ben mij er al langer van bewust dat het goed voelen, ons welzijn en gezondheid heel belangrijk is. Dat we daarmee kunnen werken aan de hele persoon. Niet alleen aan de symptomen. 

 

De samenwerking met Johan Maigret geeft ons nu eindelijk de kans om jullie hierin ook bij te staan. 

Nu is het dan zover…

Johan begeleid je bij het (her)vinden van innerlijke kalmte, balans en harmonie in jezelf en rondom jou. Je maakt kennis met de nieuwste inzichten vanuit de psychologie, en de hersenwetenschappen. 

 

Met oefeningen en tools die voor iedereen toe te passen zijn, ervaar je hoe je lichaam en geest weer tot rust kan brengen. We leggen in een kleine groep een traject af. Dat doen we in een vertrouwde fijne sfeer. Een sfeer waarin je het gevoel hebt in een liefdevol warm bad te stappen. 

Visie van Johan op gezondheid en ziekte

Gelukkig zijn en gezondheid ervaren hebben dezelfde basis. Namelijk harmonie en evenwicht

 

Elke lichamelijke of psychische verstoring ontstaat omwille van een onbalans. Wanneer je de pijn en onmacht uit het verleden omzet in kracht en vertrouwen, ontstaat er een natuurlijk herstel van binnenuit. Je geluk en mentale gezondheid groeit.

 

Innerlijke bewustwording begint bij het besef dat vreugde onze natuurlijk zijn is. In onze kinder- en jeugdjaren maken we soms ingrijpende gebeurtenissen mee. Dingen die onverwerkt blijven. Soms zijn we ons daar niet eens bewust van. Bij een klein of groot trauma is het niet de pijn die we oplopen, maar vooral het alleen zijn in die pijn. Bovendien ervaren we voortdurend druk en overprikkeling in onze huidige samenleving.

 

 

Als onze stressrespons lange tijd aan blijft staan soms onbewust, zorgt dat voor allerlei klachten lichamelijk maar ook mentaal emotioneel. Dat geeft innerlijke onrust, gespannenheid, depressie, burn-out, angst. We zitten te veel in ons hoofd verliezen het contact met onze innerlijke kracht en intuïtie. 

Allerlei onbewuste patronen en belemmerende overtuigingen sturen ons gedrag en onze emoties aan. Ze verhinderen ons om voluit te leven.  

 

Dit heeft een impact op ons zelfbeeld, goed voelen en uiteindelijk op onze gezondheid. 

 

 

Gelukkig kunnen we leren om opnieuw innerlijke kalmte te ervaren. Ons lichaam is een bron van wijsheid. Hoofd, hart en buik communiceren met elkaar. Als we die weer in balans brengen, ontstaat er opnieuw harmonie in ons autonome zenuwstelsel.

Doelstelling en inhoud van de training

Innerlijke bewustwording, zelfregie en het omgaan met emoties staan centraal in deze training. 

 

Het programma is niet alleen logisch en interessant, het is ook speels en geeft veel inzichten in jezelf. 

 

Het begrijpen hoe ons stresssysteem werkt en het herkennen en erkennen van de ‘alarmsignalen’ van je lichaam. Dit is een eerste belangrijke stap om lichaam en geest tot rust te kunnen brengen. 

 

Vervolgens leer je hoe je stresspatronen omzet in kalmte en vreugde door de samenwerking tussen hoofd en hart in balans te brengen. Als je hart en je brein samenwerken, activeer je ook je natuurlijk vermogen tot herstel veel beter. 

 

Met de aangereikte kennis en handvatten, waarbij het gaat om weten-herkennen-erkennen en toepassen, neem jij de regie weer in handen. Je hervindt je innerlijke kalmte, levenskracht en gezondheid.

Doelstelling en inhoud van de training

Het is een traject van zes tot acht weken met een individueel actieplan.

Dus, ervaar jij klachten gerelateerd aan stress?

 

Wil je weer voluit leven? 

 

Of wil je gewoon je gezondheid, welzijn en veerkracht verbeteren? 

 

Dan is deze training iets voor jou! 

Heb je vragen stel ze gerust! Klik hieronder om in contact te komen met een van de trainers of coaches. Wil je direct zelf een afspraak maken? Dat kan via de onderstaande knop.

Wil je meer informatie, en een van de therapeuten spreken over jouw klachten?