Anouk Perdon

Orthomoleculair-epigenetisch therapeut, specialisme in microbiologie

Mijn naam is Anouk Perdon, geboren in 1996 te Culemborg

Hey, ik ben Anouk en wat leuk dat je wat meer over mij wilt weten. Laat ik maar snel beginnen want Ik ben hier namelijk met nogal een omweg terecht gekomen.

Sinds dat ik klein ben roep ik al dat ik in de paarden wil werken. Maar na de middelbare school ben ik toegepaste biologie gaan studeren. Mijn ouders vonden dat ik een bredere kennis moest hebben dan alleen studeren om met paarden te werken. Na deze opleiding succesvol te hebben af gerond ben ik toch paardensport en houderij gaan studeren die ik in 2019 af heb gerond. Ik ging aan de slag als instructrice. 

Je zou dus zeggen doel bereik toch? Wat doe je dan hier? Nou heel simpel…

– Mirjam –

…kwam op mijn pad!

Ik verzorgde Mirjam haar paarden, en kwam erachter dat dit toch niet echt meer iets voor mij was.

Ik vertelde Mirjam dat ik op zoek was naar een andere baan en vroeg ze mij eens een dagje mee te lopen in haar praktijk. En daar begon het… 

Ik viel van de ene in de andere verbazing en raakte gefascineerd door het werk. Ook kreeg ik een beetje hoop want ik liep zelf al 2 jaar bij de huisarts met darmproblemen. Ik ben daar van het kastje naar de muur gestuurd, er zou niks met me aan de hand zijn namelijk…? 

En zo startte ik zelf een behandeling en de opleiding tot Orthomoleculair-epigenetisch therapeut.

 

Nu je weet hoe ik hier terecht ben gekomen vertel ik je graag wat meer over mezelf. Ik ben geboren en getogen in Culemborg en woon daar nu nog steeds met mij lieve vriend en hond. Mijn paard staat iets verderop op stal ;- ) 

Misschien raad je het al maar ik ben een buiten mens, en ook in een tent slapen draai ik me hand niet voor om. Zo vind je mij in de zomer op een camping; en het liefste die van een muziek festival. Ik hou van heel veel soorten muziek. Het kan goed zijn dat je me af en toe hoort mee neuriën met de radio.

 

Zoals je al iets eerder las kwam ik hier binnen met darmklachten, maar ik was daarnaast ook niet echt vooruit te branden. Ik voelde me vaak doodmoe!

Ik heb door een aangeboren hart afwijking al een heel ziekenhuisverleden achter de rug en dat had ook zijn sporen na gelaten. Ik weet maar al te goed hoe het voelt als je van alles wilt doen maar je lijf niet mee wilt. 

Op mijn opleidingen raakte ik overspannen en bij de kleinste druk bleef ik liever in mijn bed liggen. Ik moest mij door de opleidingen heen sleuren. Want niet zeuren en door gaan toch? 

Dit is hoe mijn emmertje vol raakte en overstroomde. Hierdoor heb ik geleerd wat beter naar mezelf te luisteren en op het moment dat ik dit schrijf ben ik nog druk bezigt met gezond en fit worden. Gezond en fit heb ik me namelijk al lange tijd niet gevoeld en heb nu geleerd dat gezondheid meer is dan je groenten op eten! 

Hopelijk kan ik jou ook helpen met het terug vinden van je gezondheid.

 

Cursussen:

 • BHV bedrijfshulpverlening
  incl. AED (2019)
 • VCA basis veiligheid (2014

Opleidingen:

 • Orthomoleculair Adviseur Gevorderd (diploma 2022) 

 • Orthomoleculair voedingsadviseur
  basis (diploma 2022)

 • Orun Aspirant paardeninstructrice (diploma 2019)

 • Bedrijfsleider
  Paardensport en houderij (diploma 2019)

 • Toegepaste Biologie (diploma 2016)

Kernwaarden van Anouk:

 • Eerlijk en doelgericht

 • Begrip en aandacht

 • Gezondheid en vitaliteit

Contact